FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Tom Clancy's HAWX 2

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant
avatar

Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 28
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Tom Clancy's HAWX 2   Wed Jun 02, 2010 5:53 pm

Assalamualaikum semua~saya pasti ramai peminat2 game Tom Clancy's HAWX yg sudah tahu mengenai berita ini~jadi apa pendapat kamu semua mengenai game terbaru ini yg akan keluar pada hujung tahun 2010??apa yg kamu harapkan pd game ini yg x de dalam game Tom Clancy's HAWX???

http://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Clancy%27s_H.A.W.X_2
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
avatar

Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 33
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Wed Jun 02, 2010 7:25 pm

waooo terbaik
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant
avatar

Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 28
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Wed Jun 02, 2010 8:36 pm

saya harap Tom Clancy's HAWX 2 ni kita boleh gunakan semua pesawat2 yg terdpt dlm game tu~x kisah lah pesawat2 MRCA k,pesawat2 penyerang pengebom k,pesawat2 tempur pengebom k,pesawat2 pengebom k~dan juga berharap grafiknya lebih cantik dari Ace Combat 6 Fires of Liberation~kalau boleh game Tom Clancy's HAWX 2 tu lebih baik dari Ae Combat 6:Fires of Liberation~
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
avatar

Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 29
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Wed Jun 02, 2010 9:14 pm

Mahukan pesawat-pesawat yang tak pernah lagi saya lihat dalam game simulator contohnya Su-30. Bahagian dalaman kokpit kena lagi realistik sebab kalau game Hawx dulu HUD dia kosong je. Lagi mencabar kalau bilangan misil dan peluru tu mengikut jumlah sebenar. Muahahaha. Kalau tengok dalam Wiki tu dia kata ada kebolehan untuk berlepas sendiri dan mendarat pada waktu siang dan malam. Perkara yang sama untuk kapal pengangkut pesawat. Best ni. Siri AC memang ada mod ni. Hehehe...
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant
avatar

Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 28
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Wed Jun 02, 2010 9:35 pm

@Akmal3110 wrote:
Mahukan pesawat-pesawat yang tak pernah lagi saya lihat dalam game simulator contohnya Su-30. Bahagian dalaman kokpit kena lagi realistik sebab kalau game Hawx dulu HUD dia kosong je. Lagi mencabar kalau bilangan misil dan peluru tu mengikut jumlah sebenar. Muahahaha. Kalau tengok dalam Wiki tu dia kata ada kebolehan untuk berlepas sendiri dan mendarat pada waktu siang dan malam. Perkara yang sama untuk kapal pengangkut pesawat. Best ni. Siri AC memang ada mod ni. Hehehe...

tp kalau jumlah peluru meriam dan peluru berpandu adalah realisitik,kalau peluru meriam dan peluru berpandu dah habis,bagaimana hendak isi semula???~adakah kita perlu mendarat kembali di lapangan terbang atau kapal pengangkut pesawat???~~
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
avatar

Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 29
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Wed Jun 02, 2010 9:45 pm

@Oberstgruppenfuhrer Anwar wrote:
@Akmal3110 wrote:
Mahukan pesawat-pesawat yang tak pernah lagi saya lihat dalam game simulator contohnya Su-30. Bahagian dalaman kokpit kena lagi realistik sebab kalau game Hawx dulu HUD dia kosong je. Lagi mencabar kalau bilangan misil dan peluru tu mengikut jumlah sebenar. Muahahaha. Kalau tengok dalam Wiki tu dia kata ada kebolehan untuk berlepas sendiri dan mendarat pada waktu siang dan malam. Perkara yang sama untuk kapal pengangkut pesawat. Best ni. Siri AC memang ada mod ni. Hehehe...

tp kalau jumlah peluru meriam dan peluru berpandu adalah realisitik,kalau peluru meriam dan peluru berpandu dah habis,bagaimana hendak isi semula???~adakah kita perlu mendarat kembali di lapangan terbang atau kapal pengangkut pesawat???~~

Yup kita kena balik semula ke base macam dalam satu game tu saya tak ingat namanya tapi platform PS2 la. Semuanya agak realistik dan bilangan musuh tu tak melampau sangat.
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
avatar

Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 29
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Tue Jun 15, 2010 7:19 pm



Pesawat baru. Hehehe...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
avatar

Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Tue Jun 15, 2010 10:27 pm

ku dh jumpa game nie rapidshare world dan size agak besar sungguh...hohoho, tgh download skrg nie...game ni mengingatkan aku pada game femes dan favorite aku yakni ACE COMBAT dlm psp dan ps2
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant
avatar

Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 28
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Sat Jun 19, 2010 9:25 pm

@SgtKurtz wrote:
ku dh jumpa game nie rapidshare world dan size agak besar sungguh...hohoho, tgh download skrg nie...game ni mengingatkan aku pada game femes dan favorite aku yakni ACE COMBAT dlm psp dan ps2

burnkan please~~~ Smile Very Happy
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
avatar

Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 28

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Sat Jun 19, 2010 10:37 pm

aku dah jumpe gak game ni...
tapi beso sangat...
bukan pe,nanti kalau download,tibe2 xleh men...

so,aku tangguhkan je la niat 2 dan tunggu la bile2 kalau rezeki lebih beli dvd terus...
kalau dvd rosak,leh tukar...


What a Face
Back to top Go down
Kamri
Private
Private
avatar

Posts : 70
Join date : 23/06/2010
Age : 30
Location : KL

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Tue Jun 29, 2010 12:05 pm

H.A.W.X mmg mengancam...
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant
avatar

Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 28
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Mon Jul 05, 2010 11:27 pm

Terbakaqqq betul lihat video2 kt bawah ni~

ATI Eyefinity Debut | 3D Gaming at 5760x2400